Skip to content

Biografia

Pekka Laukkarinen on muusikko (erityisesti lastenmusiikki ja gospel) ja juontaja (mm. MTV Juniori). Pekka on yksi Suomen eniten konsertoivista artisteista. Pekan koti löytyy Porvoosta.

MUSIIKKI

Nuori kilpatanssijalupaus vaihtoi tanssikengät rumpuihin kun musiikki-innostus vei voiton. Rumpujen soiton ohella hän aloitteli myös laulaja-lauluntekijän ja trubaduurin uraa jo nuorena. Ensimmäiset trubaduuriesiintymisensä lapsuus- ja nuoruusajan kotikaupunkinsa Kouvolan ulkopuolella hän teki 16-vuotiaana. Pikkuhiljaa konserttimäärät kasvoivat ja parikymppisestä lähtien hänen keikkakalenteriinsa tuli vuosittain reilut 100 konserttia.
Kun vuonna 2009 Pekka innostui tekemään myös lastenkonsertteja, konserttimäärä kasvoi yli 200:an konserttiin vuodessa. Teosto ry:n tekemän tilaston (TeoStory syksy/2013) mukaan, Pekka oli vuonna 2012 Suomen kolmanneksi eniten konsertoiva artisti, noin 250:lla konsertillaan. Suomen lisäksi Pekka on konsertoinut mm. Kroatiassa, Serbiassa, Belgiassa, Ruotsissa, Yhdysvalloissa ja Thaimaassa.

Pekan konsertit ovat hyväntuulisia hetkiä, joissa yhdistyvät puhuttelevat laulut, taidokkaat sovitukset ja Pekan persoonan tuoma huumori ja hauskuus. Pekan musiikkityössä intohimona ovat erityisesti gospel- ja lastenmusiikki.

 • Gospelmusiikilla tarkoitetaan tässä Pekan omia lauluja, joita hän on teini-iästä asti tehnyt ja esittänyt. Pekan konsertit sopivat kaikenikäisille, vaikka erityisesti ne ovat suunnattu nuorille ja aikuisille.
 • Pekan lastenkonsertit ovat tulleet eräänlaisiksi sensaatioiksi erityisesti alakouluissa, joita on viime vuosien aikana ollut noin 1500 ympäri Suomea. Kyseiset ”Lempparikonsertit” ovat täynnä iloa ja vauhtia. Alakoulukonsertit ovat tunnettuja korkeasta musiikillisesta laadustaan ja soitinten suuresta määrästä. Lastenkonsertteja tehdään Pekka Laukkarinen Duo ja Trio, sekä Poppilan Hätävara -kokoonpanoilla

KOKOONPANOT

Pekka Laukkarinen
Mies ja kitara, nuorille ja aikuisille suunnatut konsertit

Pekka Laukkarinen Duo
Lastenkonsertit sekä nuorille ja aikuisille suunnatut konsertit (Pekan kanssa muusikkona joko Matti Laitinen tai Leevi Helo)

Pekka Laukkarinen Trio
Lastenkonsertit ja nuorille ja aikuisille suunnatut konsertit (Pekan kanssa muusikkoina Matti Laitinen ja Leevi Helo)

Pekka Laukkarinen Union
Nuorille ja aikuisille suunnatut konsertit, (Pekan lisäksi Matti Laitinen: kitarat, Leevi Helo: koskettimet, Pasi Ryökkynen: basso, Olli Helenius: rummut)

Poppilan Hätävara
Poppilan Hätävaran ”Pidä Huolta!” -konsertti on erityisesti kouluihin suunnattu, ystävyyttä ja kiusaamisen ehkäisyä käsittelevä vauhdikas konsertti. Poppilan Hätävaran konsertit toteutetaan yhteistyössä Konserttikeskus ry:n kanssa. (Pekan lisäksi Matti Laitinen: kitarat, Leevi Helo: koskettimet, Samuli Volanto: basso)

LEVYT

 • Pekka Laukkarinen: Unelmia (2014)
 • Pekka Laukkarinen Trio: Joulun Tähti (2012, koko perheen joululevy)
 • Pekka Laukkarinen & Matti Laitinen: Lempparilevy (2010, lastenlevy)
 • Pekka Laukkarinen: Gloriaa (2009)
 • Pekka Laukkarinen: Ihmettelen (2004)
 • Pekka Laukkarinen: Lupaus (2001)
 • Pekka (1999, demo)

JUONTO- JA TV-TYÖ

Pekka Laukkarinen on myös suosittu juontaja, niin live-tapahtumissa kuin televisiossakin.
Vuodesta 2008 asti hän on toiminut Suomen suosituimman lasten-tv-kanavan, MTV Juniorin, päivittäisenä ruutukasvona ja juontanut lisäksi useita eri lastenohjelmia. Hänen juontamansa ohjelmat ovat olleet kaksi kertaa Kultainen Venla –ehdokkaana (paras lasten- ja nuortenohjelma: Onnenpäivä 2010, Sherlock 2012).

TV-töiden lisäksi hän tekee paljon live-juontotöitä. Pekan iloinen esiintyminen ja ammattitaito ovat siitä erityisiä että häntä toivotaan hyvinkin erilaisiin tilaisuuksiin ja hyvin eri ikäisille yleisöille.

TV-työt

 • Onnenpäivä (MTV Juniori 2008-)
 • Sherlock (MTV Juniori 2012-)
 • Soittotunti (MTV Juniori 2011-2012)
 • Fan Tzu (MTV Juniori 2009-2010)
 • Tähti 2009 –kisan finaali (MTV3 2009)

Äänityöt

Useita erilaisia äänitöitä televisioon, radioo ja nettiin. Pekan ääntä voit kuulla mm. äänikirjoissa, mainoksissa ja lastenohjelmien dubbauksissa.

Keikkamyynti

Ohjelmatoimisto Kristalli Oy
Jaakko Järvensivu
jaakko@ohjelmatoimistokristalli.fi
Puh. 046  810 4069
www.ohjelmatoimistokristalli.fi

Poppilan Hätävara

Konserttikeskus ry
konserttikeskus@konserttikeskus.fi
Puh. 010 322 4400
www.konserttikeskus.fi

Juontokeikat / Äänityöt / Levyjakelu

PopUnion Oy
myynti@popunion.fi
www.popunion.fi

Vauhdissa mukana

Ota yhteyttä

Back To Top