Viimeinkin!

Viimeinkin! Se on sana, joka on viime päivinä ollut sanavarastoni ehkä käytetyin sana. Sanaa olen käyttänyt puhuessani kahdesta eri teemasta: levystä ja nettisivuista.

Viimeinkin siis on Gloriaa-levy valmis! Sitä tehtiin yli vuosi. Tammikuussa 2008 istuimme ekan kerran Laitisen Matin PopKammari-studiolla ja kävimme uusia, levylle tulevia biisejä läpi. Kevään ajan me soittelimme ja sovittelimme biisejä ja äänitykset alkoivat kesäkuussa. Silloin Heleniuksen Olli ja Ryökkysen Pasi saapuivat soittamaan omat osuutensa. Ollin ja Pasin sessioiden jälkeen minulle tuli sellainen fiilis, että tästä levystä tulee oikeasti hyvä. Niin hyvin Ollin ja Pasin soitto toimi!

Loppukesä ja syksy sitten ääniteltiin kaikkia muita soittimia. Syksyllä äänitykset olivat jonkin aikaa pysähdyksissä, kun Matti teki Simojoen Pekan sooloalbumia. Näin jälkeenpäin tämä tauko oli varmasti hyvä asia, koska sen aikana sai vähän etäisyyttä levyyn ja ehkä jopa uusia ideoitakin. Sitä paitsi tauon aikana tuli Suomeen yksi hieno gospellevy lisää – Pekka Simojoen Etelänristi. 🙂

Koko loppuvuosi sitten ääniteltiin! Levyn piti alkuperäisen aikataulun mukaan olla valmis jo hyvissä ajoin ennen joulua, mutta vähän väliä eteen tuli viivästymisiä ja hidasteita. Esimerkiksi silloin kun minun piti laulaa omia lauluosuuksiani, oli minulla flunssan takia ääni maassa ja äänityksiä piti siirtää. Mutta pikkuhiljaa äänitykset eteni ja levyn valmistuminen lähestyi. 🙂

Levyn julkkarikonsertti pidettiin Lempäälän Uusi Alku –tapahtumassa 10.1. Levyhän siis ei ollut silloin vielä valmis, mutta keikka heitettiin kuitenkin – tietenkin. 🙂

Viimeinen viivästys oli painofirman moka. Paria päivää ennen levyn tuloa painosta painofirma lähetti viestin, että kansien painamisessa on tullut jokin virhe ja kaikki kannet joudutaan painamaan uudestaan. L Tämä työnsi levyn ulostuloa vielä viikon verran eteenpäin.

Viimein maanantaina 16.2. levyt tulivat painosta. Ja kyllä meinaan tuntui hyvältä! J Levy on juuri sitä mitä yritimme saada aikaiseksi. Minun mielestäni levy on tasapainoinen kokonaisuus…varmastikin tasapainoisin levyni tähän asti. Levy on hyväntuulinen, mutta silti syvällinen. Näin siis itse koen levyn. Samoin kannet ovat mielestäni todella hienot. Siitä kiitos Joona Kalliolle sekä kuvaaja Erne Hakalalle.

Toinen aihe, josta puhuessani on Viimeinkin-sana kuulunut, on nettisivut. Gloriaa-levyn myötä olen myös saanut uudet sivut. Vanhat sivut (jotka mielestäni olivat aina hienot) olivat jo melko vanhat eivätkä ne enää oikein toimineet.

Esimerkiksi vieraskirja jouduttiin ottamaan pois käytöstä jo varmaan vuosi sitten, kun sinne tuli satoja spämmejä päivässä. Se oli iso harmi! Mutta nyt toimii vieraskirja!!! Toivottavasti käyt sinne mahdollisimman usein kirjoittamassa kuulumisesi!

Uudet sivut vielä päivittyvät ja saavat lopullisen muotonsa tässä kevään mittaan, joten olehan tarkkana, että löydät kaikki uudistukset heti tuoreeltaan. Uusien sivujen takana on mies nimeltä Markus Kaarto. Markus on tehnyt myös mm. The Rainin uudet sivut. Kiitos Markukselle!!!

Toivottavasti sekä Gloriaa-levy, että uudistuneet nettisivut tavoittavat mahdollisimman monet ihmiset. Ja erityisesti toivon, että ne voisivat olla ihmisille iloksi, hyödyksi ja siunaukseksi.