Lastenlevyn tekoon!

Matti 10-kielisen kitaran kimpussa
Matti 10-kielisen kitaran kimpussa

Nyt ollaan viimein aloitettu lastenlevyn tekeminen! 🙂

Elokuun alussa (3.-4.8.09) sulkeuduimme Matin kanssa hänen Lahdessa sijaitsevaan studioon (PopKammari) äänittämään tulevaa lastenlevyä.

Alkuvuoden aikana on mielissämme varmistunut ajatus siitä, että meidän ”lastenmusaprojekti” pitää saada levylle. Jos ei muuten niin onpahan ainakin jotain, mitä joskus kuunteluttaa lastenlapsille. 😉

Tarkoitus on äänittää reilu kymmenen lastenlaulua juuri sellaisessa akustisessa hengessä, minkälaisia kyseiset lastenmusakeikatkin ovat olleet. Eli suurin osa lauluista on lapsille tuttuja lauluja, ja ne äänitetään melko yksinkertaisella duo-meiningillä. Keikoilta tutun duo-soiton lisäksi levylle tulee jonkin verran lisää soittimia tueksi, mutta tarkoitus ei ole saada aikaiseksi mitään isoa bändimeininkiä. Myöskään ketään Siitä lähtee lastenlevy!ulkopuolisia soittajia ei pyydetä mukaan, vaan kaikkien soittimien takaa löytyy joko minä tai Laitisen Matti.

Kahden ekan äänityspäivän aikana saimme soitettua muutamaan biisiin kitara- ja lyömäsoitinpohjia, mutta edelleen homma on ihan alkuvaiheessa. Tuleva äänitysaikataulu on vähän ongelmainen, koska meillä molemmila on loppukesä ja syksy täynnä töitä ja voimme äänitellä vain satunnaisesti. Mutta eiköhän se levy sieltä syksyn mittaan ilmesty.

Ja toivottavasti lopputulos miellyttää  – niin meitä kuin muitakin! 🙂

5 Responses to “Lastenlevyn tekoon!”

 1. Ihan hyvä että jätit vuosiluvun mainitsematta että minä syksynä se levy ilmestyy 😀

 2. Emppu

  Hei, onko tuo mun vanha djembe tuossa kuvassa???!? Tutulta nayttaa ainakin… 🙂

  Ostin muuten Glorian. Hyvalta kuulostaa.

  Oli kiva nahda viime kuussa… Ehka joskus taas.

 3. Juuri samasta djembestä on kyse! Se oli iso siunaus että sen sulta silloin ostin (ainakin mun kannalta) 🙂 Sillä on nyt tehty kymmeniä lastenmusakeikkoja! 🙂

 4. Emppu

  No kiva, kun on kelvannu! Mulla on nyt uusi mut se ei oo kylla ihan niin hyva…

 5. Jenni

  Moi Pekka! Mitä kuuluu? 🙂